La 27 de ani, Tudor Tcaciuc deține două magazine naturiste, e activ în lumea ONG-urilor și aduce plus valoare comunității clujene.

Colega noastă Florentina Lung i-a luat un interviu despre voluntariat și antreprenoriat. A descoperit astfel cum pasiunea lui Tudor pentru produse naturiste l-a determinat să-și deschidă o afacere.

Florentina: Cum ai început activitatea în domeniul voluntariatului?

Tudor: Am început voluntariatul în anul 2016. Am auzit de JCI și de proiectele JCI de la o prietenă. Mi-a stârnit interesul și am vrut să descopăr mai mult despre ceea ce înseamnă JCI. În aceeași perioadă am intrat în Rotaract și am rămas în ambele. În JCI am început să mă implic în proiectul “Serile JCI” și pe departamentul de marketing. Prin JCI am avut ocazia să particip la conferințe naționale, traininguri și seminarii.

 

F: Cum ai descrie comunitatea JCI? Cum te simți printre membrii ei?

T: O comunitate de oameni faini, cu spirit antreprenorial. Majoritatea și-au deschis o afacere între timp, cred că JCI te ajută să crești, să te dezvolți pe plan personal și nu numai. Un lucru fain la JCI este că se axează pe proiecte mari și de impact.

 

F: În fiecare an JCI își schimbă boardul, iar anul acesta ai primit rolul de VP Proiecte. Ce înseamnă acest rol?

T: Ajut la coordonarea tuturor proiectelor, am grijă ca ele să fie duse la îndeplinire. Consolidăm proiectele deja existente pentru că funcționează deja bine, la altele e nevoie de mai multă implicare. Țin legătura cu project managerii și vedem de ce au nevoie propriu zis pentru proiectele lor. Dorim să începem și câteva proiecte noi. De exemplu: anul acesta am avut o campanie nouă, de donat de sânge.

 

F: Care a fost parcursul tău profesional?

T: Am studiat dreptul, am făcut practică în mai multe locuri și mi-am dat seama că nu mă pasionează. După drept m-am ocupat de imobiliare, am fost agent imobiliar timp de un an. Prin acest job am găsit un spațiu care era atunci la agenția noastră de închiriat și m-am gândit să deschid un magazin naturist, iar astfel am decis să îmi urmez pasiunea. Tot timpul m-a pasionat antreprenoriatul și domeniul naturist, pasiune transmisă de părinții mei.

 

F: Ce te-a determinat să-ți începi afacerea ta, magazinul naturist Dr Green?

T: Dr Green este o afacere de familie. Am deschis magazinul în Cluj la începutul anului 2017. Părinții mei aveau deja un business în acest domeniu, așa că am hotărât să mă aventurez și eu în lumea antreprenoriatului.

 

F: Care au fost cele mai mari provocări ale acestui demers antreprenorial?

T: Tot timpul apar provocări noi ca în orice business la început de drum. Important este să le iei pe fiecare în parte și să le rezolvi la momentul potrivit, calm și fără prea mult stres. Până la urmă provocările sunt partea incitantă într-un business ce te ține în priză.

F: Ai ceva produse preferate?

T: Vitamina C de la Dr Green, multivitamine, ciocolatele raw vegane, folosesc Articular Synergic – un produs complex, ce conține cartilaj de rechin, salcie, gheara diavolului și multe altele, pentru articulații, Spirulina Dr.Green, pudra proteică din cânepă, lapte din orez, produse cosmetice Body Farm și Noni Care.

 

F: Dacă tot am povestit despre probleme, hai să vedem și ce bucurii ți-a adus proiectul tău.

T: Bucuria că merge și funcționează. Oricine poate să-și deschidă un magazin naturist, dar provocarea e să-l faci să meargă. Vrem să ajutăm pacienții să-și rezolve anumite probleme sau afecțiuni prin tratament naturist și să le oferim un stil de viață sănătos prin produsele noastre. Cea mai mare bucurie este când vezi un client care revine și este mulțumit de produsele pe care i le-am oferit.

 

F: În ultimii ani au apărut multe magazine naturiste în Cluj. Ce e diferit la Dr Green?

T: Clienții pot să beneficieze de consultanță din partea personalului nostru bine pregătit, cu studii în domeniu (farmacist, asistent farmacist). Mai mult decât atât, oferim training constant personalului pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Bineînțeles că prețurile reprezintă și ele un plus, sunt cele mai mici prețuri din zonă.


F: Care este strategia de promovare în următoarea perioadă, online și offline?

T: Doresc să fac o campanie în magazin și pe facebook. Lucrăm în același timp la îmbunătățirea website-ului.

 

F: Unde îți găsim produsele?

T: În Mihai Viteazul pe colț cu Andrei Șaguna sau pe Fabricii vizavi de Kaufland.

 

F: Ce sfaturi ai pentru cei ce vor să devină antreprenori?

T: Să se apuce de treabă, să își facă un plan și să se țină de el. Multă lume stă mai slab cu acțiunea. Poate să fie provocator, stresant, dar la sfârșitul zilei simți că merită. Dacă era ușor, o făcea toată lumea.

 

F: Cum îți petreci timpul liber? Ce face Tudor când nu-l vede nimeni?

T: Merg la sală, mă joc cu câinele meu Alfie și fac voluntariat. Îmi place să citesc, una dintre cărțile mele preferate este Putere nemărginită de Anthony Robbins. Obișnuiam să gătesc, dar în ultima perioadă am rămas la salate și shake-uri. În fiecare dimineață îmi fac un shake cu proteină din cânepă, banană, ovăz, miere.