Despre noi

Go Local = Impact Global

In JCI acțiunea este la nivel local, însă principiile și impactul sunt globale. Membrii înteleg că într-o societate globală, acțiunea lor locală are ecou pe tot globul. 5.000 organizații locale JCI se concentrează asupra problemelor și provocărilor din comunitățile lor, sunt unite de o mișcare globală, creând impact global

Be better! Fii mai bun!

Membrii JCI caută modalități prin care să pună în practică sloganul Fii Mai Bun! Avem o abordare critică a provocărilor cu care se confruntă societatea și actionăm în folosul comunitățior, devenind parte din soluție. Membrii JCI caută constant soluții mai bune, pentru a construi comunități mai bune, creând astfel un viitor mai bun.

Cetăţeni activi autentici

Toți avem drepturi și responsabilități, precum și obiective comune. Prin intermediul cetățeniei active, membrii JCI pun în practică accepțiunea despre responsabilitatea socială, pentru a atinge aceste obiective și a aduce beneficii comunităților din lumea întreagă. Fondatorul JCI, Henry Giessenbier a fost un cetăţean activ autentic. El a făcut primii paşi în acestă direcţie şi a încurajat tinerii să se implice în comunitate încă din 1914, iar membrii JCI îi urmează exemplul de atunci și până în prezent.

Implică-te! Acțiunea ta face diferența!

Prin asumarea rolului de cetățeni activi într-o societate globalizată, membrii JCI își propun să identifice și să găsească soluții creative și eficiente la problemele comunităților din care fac parte.

MISIUNEA JCI

Oferim oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii dobândesc puterea de a crea schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc.

VIZIUNEA JCI

Dorim să fim cea mai importantă rețea globală de tineri cetățeni activi.

VALORILE JCI

 • Cea mai importantă comoară de pe pământ se află în personalitatea umană;
 • Guvernele sunt mai bine reprezentate de legi, decât de oameni;
 • Lucrul în folosul umanităţii este cea mai nobilă formă de a munci.
 • Prietenia între oameni transcende suveranitatea naţiunilor
 • Credinţa în Dumnezeu oferă sensul și scopul vieții umane

JCI INTERNATIONAL

La nivel internaţional JCI (Junior Chamber International) este cea mai mare organizaţie pentru tineri lideri şi antreprenori. Are 100 de ani de existenţă, prezentă în peste 6.000 de comunităţi locale din 120 ţări şi numără peste 200.000 de membri.

JCI a apărut în urmă cu 100 de ani în SUA ca un club de networking şi dans creat de tineri care îşi doreau să schimbe în bine comunitatea locală. Dimensiunea internaţională a venit după al doilea război mondial, când JCI a fost fondat la nivel mondial sub acest nume, cu o misiune umanistă şi de întelegere între culturi: “societăţi mai bune create de către lideri mai buni”. JCI are peste 200.000 de membri activi în peste 120 de ţări şi milioane de alumni care se implică în numeroase proiecte şi programe de dezvoltare.

JCI militează pentru implicarea tinerilor în viaţa economică, politică şi socială a comunităţii lor. Peste tot în lume, membrii JCI sunt tineri antreprenori, liber-profesionisti, decidenti la cel mai înalt nivel sau de nivel mediu cu funcţii administrative sau politice, manageri şi directori de departamente din companii, academie, jurnalişti – cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani.Membrii seniori ai JCI sunt numiţi senatori, iar printre cei mai cunoscuţi sunt:

 • foștii președinti ai SUA: J.F. Kennedy, Gerald Ford, Richard Nixon, George Bush Sr., Bill Clinton.
 • fostul președinte al Republicii Franceze, Jacques Chirac.
 • prim-ministrul Poloniei, Jan Bielecki.
 • fostul Secretar General ONU, Kofi Annan.
 • fostul Prim-Ministru al Japoniei, Keizo Obuchi.
 • fostul Prim-Ministru al Japoniei, Taro Aso.
 • BOARD JCI

  8
  Flaviu 2

  Director Internaționalism

  Ana 2

  Flaviu

  MEMBRI JCI

  63