Vânzările și consultanța în afaceri sunt doar două dintre pasiunile colegului nostru Florin Șomodi, fost președinte JCI Cluj, senator JCI Cluj și unul dintre mentorii noștri în organizație. Vă propunem să-l cunoaștem în cele ce urmează.

A făcut cunoștință cu organizația în 2011. Pe atunci spune el, era altfel. JCI părea o organizație aproape exclusivistă, în care se ajunge greu și ca să fii membru trebuia să ai un business; așa se vedea pe atunci din exterior.

În timp, lucrurile s-au schimbat și Florin crede că organizația este astăzi mai deschisă, mai vizibilă și mai ușor de accesat. Menționează totuși că există o rigoare în selecția membrilor pentru că organizația dorește colegi implicați, entuziaști și dornici să facă voluntariat.

Motivul pentru care a vrut să facă parte din JCI a fost ca să își facă cunoscut businessul, să găsească potențiali colaboratori, să se pună în valoare, să aibă ocazia să livreze traininguri și să învețe de la persoane apropiate ca vârstă de el.

Consideră că din punct de vedere profesional JCI l-a ajutat foarte mult. Pe lângă aceste beneficii pe plan profesional, el a găsit și adevărați prieteni colegii din organizație. Pe vremea când era mult mai activ, a fost ales Vicepreședintele Departamentului de HR, iar apoi Președinte JCI Cluj, apoi Vicepreședinte Dezvoltare Nord-Vest JCI România. Încă se implică în JCI Cluj în limita timpului pe care îl are prin facilitarea strategiei organizației pe perioada 2013-2018 și 2018-2023. În anul 2015 a asigurat project managementul pentru Conferința Națională JCI de la Cluj cu tema Smart Cities. Cu el ne mai întâlnim și în proiectul “Start/ReStart în Afaceri” în calitate de coach și trainer organizat de JCI Cluj în parteneriat cu Tenaris Silcotub.

Un proiect atras cu fonduri europene de JCI Cluj în valoare aproape de jumătate de milion de euro a fost o experiență notabilă și o adevărată provocare pentru Florin. Pe perioada implementării au fost întâmpinate diverse dificultăți din care noul meu prieten a învățat lecții valoroase și a acumulat multă experiență. Învățătura cea mai valoare desprinsă de Florin din acest proiect a fost să acorde atenție deosebită partenerilor pe care îi alege. De asemenea, o altă învățătură a fost aceea că nu poți forța membrii să facă mai mult decât cred ei că pot la un moment dat și că evoluția pe care tu o dorești pentru organizație va fi atinsă la momentul potrivit de maturitate a membrilor.

Florin a luat contact cu voluntariatul încă din perioada facultății. A  considerat că într-un astfel de mediu va reuși să își valorifice calitățile de leader și să își satisfacă nevoia de a ajuta comunitatea din care face parte. Menționează că are un spirit civic foarte bine dezvoltat și nu poate rămâne indiferent la deciziile care sunt luate în defavoarea cetățenilor sau a oamenilor. A fost membru al Clubului LEO (Leadership Experience Opportunity) unde a avut de asemenea poziții de leadership. În acest context și-a dat seama că dorește să devină trainer și încet-încet s-a pregătit pentru acest nou pas. A participat la diverse traininguri, a citit cărți și a discutat cu persoane experimentate.

I-au fost alături și l-au susținut persoane atât din JCI, cât și din alte organizații pentru a continua pe această cale. Două nume menționate de el au fost Marius Bud și Marius Popa (Lions Club Timișoara) care l-au încurajat să continue pe acest drum, să devină trainer și să pornească propria afacere.

 

De la vânzări, la training și consultanță în afaceri

Din punct de vedere profesional, Florin a creat un business prin care livreză traininguri și coaching în afaceri, mai precis oferă consultanță pe strategie de afaceri.

Se concentrează pe planificarea strategică pe o perioadă medie de timp (3-5 ani). Dacă este necesar, oferă și alte servicii suport pe care clientul poate alege să le externalize pentru o bună implementare strategiei.

Lucrează cu companii antreprenoriale românești mici și medii ajunse în acel punct al dezvoltării în care au nevoie de îndrumare și suport pentru a crește sănătos și a ajunge în top în domeniile lor de activitate. Inițial a început munca în vânzări după care, în paralel cu serviciul, a dedicat tot mai mult timp livrării de traininguri.

A devenit pasionat de vânzări pentru că a realizat că părerea lui că agenții de vânzări sunt ‘’doar niște mincinoși’’, nu este general valabilă și că această muncă se poate face cu integritate și îndreptată spre beneficiul clientului. Încă din perioada în care muncea în vânzări a avut sarcini care să îi pună în valoare abilitățile native de îndrumare și suport întrucât se ocupa ca nou-veniții să învețe de la el bunele practici în noua activitate.

A ales să facă acest lucru pentru că are o deschidere către oameni și reușește să-i ghideze. Astfel că înzestrările lui native au fost esențiale în ceea ce face și consideră că atât trainingul, cât și coachingul sunt modalități prin care a reușit să-și dezvolte aceste aptitudini.

Dintre cele două este mai apropiat de coaching și simte că este instrumentul care i se potrivește cel mai bine pentru că prin acesta reușește să lucreze mai îndeaproape cu indivizii sau cu grupurile și să-i ghideze mai bine, mai eficient, spre rezultate. De asemenea reușește să descopere și să le valorifice atuurile clienților pentru a-și atinge obiectivele, iar transformările și rezultatele se văd mult mai repede și mai pronunțat.

Consideră că cele două activități pe care le pune la dispoziție merg foarte bine împreună. Datorită dinamicii activităților pe care le are, zilele lui de muncă sunt atipice și pot să se desfășoare atât la o cafea printr-o ședință de business coaching, dar și într-un alt oraș pentru o sesiune de training. Singurul lucru pe care Florin l-ar schimba din trecut ar fi să-și acorde mai mult timp pentru practicarea abilităților lui actuale și să înceapă businessul mai devreme.

Îndemnul lui pentru membrii aspiranți este de a fi sinceri cu timpul alocat organizației în momentul în care se angajează într-un proiect sau în diferite activități ale departamentelor. Să îndrăznească și să experimenteze!