Pentru că ne place să învățăm constant, de ce să nu începem iarna prin a participa la o conferință care ne învață cum să fim lideri mai buni?

Academia de Leadership JCI România, ediția din 2018, își propune să reunească viitorii lideri din întreaga rețea națională JCI România și să ofere mediul propice pentru crearea relațiilor profesionale și de prietenie în rândul lor, dar și oportunități de dezvoltare de care avem nevoie pentru a aduce schimbări pozitive în comunitățile noastre pe plan local, național și internațional.

Timp de 4 zile, traineri profesioniști au adus adus experiențe și cunoștințe necesare pentru a deveni viitorii lideri ai organizației JCI România.

 

Participanții din JCI Cluj au dorit să împărtășească gândurile și experiența lor de la această ediție Leadership Academy:

 

Silvia Sandra Oprea, Președinte JCI Cluj 2019

“Pentru mine, Leadership Academy a însemnat, în primul rând, o mai bună înțelegere și cunoaștere a rețelei JCI România. A fost momentul în care am întâlnit următoarea echipă de conducere JCI România, precum și echipele de conducere locale. Cu această ocazie am aflat ce proiecte fac alte organizații locale, care sunt problemele cu care se confruntă și la ce anume excelează. Realitățile locale influențează felul în care JCI își desfașoară activitatea, iar evenimentele de genul acesta ne ajută să ieșim din bula noastră și să înțelegem că suntem în JCI împreună și, indiferent de orașul din care provenim, ne dorim același lucru: să aducem o schimbare în orașul/țara noastră.
Mi-a plăcut în mod special că am avut numeroase ocazii să cunoaștem participanții la conferință și să ne conectăm cu ei, atât la nivel personal, cât și profesional. Evenimentul a apropiat foarte mult și delegația din Cluj. Cele 4 zile minunate petrecute împreună au fost un antrenament pentru ce urmează anul următor. Excursia la Sovata m-a făcut să conștientizez că starea de bine a organizației e puternic influențată de atmosfera din echipa de conducere. Dacă ei au o relație bună, bazată pe valori comune, asta e ce vor transmite în exterior și asta vor căuta, asta vor atrage.
Concluzia mea după Leadership Academy e că leadership-ul este depre alții, despre cât de mult tu ca Președinte, Vicepreședinte sau Project Manager îi ajuți pe cei din echipa ta să se descopere, să se provoace, să crească și cât de mult ajuți rețeaua, la rândul ei.”

 

Andrei Nicu, Vice Președinte Proiecte 2019

“Am avut ocazia să particip la JCI Leadership Academy. A fost plăcut, solicitant, cu oameni și despre oameni. Și mă refer la oameni cu un scop comun, dar la fel de diferiți, care au făcut acel weekend un training adevărat de leadership.
Am învățat multe despre zona de confort a fiecăruia, inclusiv a mea, și despre ce înseamnă să îți găsești zone noi de confort sau ce crede fiecare despre zona lui de confort. Cum să Be Better și cum să Do Better.
Cred că cea mai importantă lecție de leadership  preluată este că leadership-ul nu are loc “prin magie”, doar pentru că îl rostești asemenea unui cuvânt magic, așa cum cred unii sau alți colegi.
Am experimentat frustrări, dar și sentimente pozitive, am creat echipe și am învățat că leadership-ul este doar despre oameni și abilitatea de a înțelege, ghida și motiva oamenii într-o direcție și un țel comun. Dacă cineva consideră că vârsta, o expertiză într-un domeniu, o funcție, o titulatură sau o poziție deținută într-o organizație îl face leader, se înșeală amarnic. Exact aceștia sunt cei care vor eșua în a fi leaderi adevărați.

Am învățat multe din workshop-urile constructive și din sesiunile care m-au provocat. Dar am învățat și mai mult din exemple ale colegilor mei.

În perspectiva mea, după acest weekend la Sovata am înțeles că, pentru a fi un adevărat leader, trebuie să fii cel mai bun om cu oamenii, să înțelegi diversitatea, cultura, personalitatea, experiențele personale a celorlalți și să devii o sursă de inspirație și un sprijin necondiționat pentru ei.”

 

Andreea Oneș, Vice Președinte Internaționalism 2019

“În urma participării la Leadership Academy am avut ocazia să descopăr la un nivel mai aprofundat ce presupune să fii un lider. Am trecut zilnic prin multe activități, toate menite să ne facă mai conștienți de modul în care interacționează oamenii în funcție de tipologia lor sau de o situație anume. Consider că cel mai important lucru e ca un lider să știe cum să comunice cu oamenii, să transmită un mesaj clar pentru a-i motiva înspre atingerea obiectivelor. Împărtășirea unei viziuni și strategii clare e esențială pentru ca oamenii să lucreze în direcția dorită. E important ca echipa să poată apela la suport când e nevoie, să existe conceptul de muncă în echipă, astfel încât oamenii să simtă energia grupului, să fie motivați să se implice în activitățile necesare.”

 

Ana Chitic, Vice Președinte Financiar 2019

“Pentru mine a fost primul Leadership Academy cu JCI. Mi-au plăcut mult oamenii, organizarea și vibe-ul, pentru că m-am întors acasă încărcată de energie pozitivă și dornică să realizez cât mai multe lucruri și fapte pentru JCI, pentru comunitate și pentru mine.

Am rămas cu ideea de Be better în fiecare zi, nu doar în cadrul Academiei sau având un rol de leadership în cadrul organizației, ci efectiv făcând ceva în tot acest timp. Mi-am cunoscut mai bine colegii și prietenii de la Cluj, am lucrat, am învățat, am dansat și ne-am jucat împreună. Am realizat pe parcursul celor 4 zile că leadership-ul nu se face de unul singur, ci împreună cu o echipă.

Mulțumesc JCI pentru această oportunitate de învățare și practică. Abia aștept să organizăm Leadership Academy 2019 la Cluj.”

 

Alexandra Pop, Vice Președinte Resurse Umane 2019

“Leadership Academy 2018 a coincis pentru prima dată pentru mine cu o experiență JCI la nivel național. Am recunoscut oameni dornici de impact pozitiv, din clasa “responsabili”, care își asumă și fac ceea ce zic. M-am bucurat de o experiență inedită alături de colegii din echipa de conducere JCI Cluj 2019, acea experiență de care ar trebui să profite orice echipă la început de mandat, care formează nucleul unor viitori leaderi și care leagă prietenii minunate.”

 

 

Costina Bârjovanu, Secretar în echipa de conducere JCI Cluj 2019

“Primul Leadership Academy pentru mine a fost o experiență memorabilă. Informațiile acumulate din workshop-uri mă vor ajuta în viitor. A avut un efect extraordinar în cunoașterea echipei cu care voi lucra anul următor.

Fiind un eveniment la nivel național, este bine-venit să cunoști metodele de organizare a altor locale JCI din țară, felul cum acestea funcționează și membrii lor.”

 

 

Salamon Francisc, Membru activ JCI Cluj

“Leadership Academy la Sovata a fost pentru mine un reminder despre ceea ce m-a învățat JCI și despre cum te dezvoltă, de fapt, JCI prin rețeaua de oameni pe care o are. Fără oamenii de lângă tine nu poți fi lider și nu poți să te dezvolți. Iar pentru asta sunt importante conexiunile dintre oameni.”

 

 

 

Iar pentru că imaginile surprind și mai bine momentele petrecute împreună, vă împărtășim câteva poze: