DESPRE NOI
Implică-te! Acțiunea ta face diferența !

Prin asumarea rolului de cetățeni activi într-o societate globalizată, membrii JCI își propun să identifice și să găsească soluții creative și eficiente la problemele comunităților din care fac parte.

Be Better! Fii mai bun!

Membrii JCI caută modalități prin care să pună în practică sloganul Fii Mai Bun!  Avem o abordare critică a provocărilor cu care se confruntă societatea și actionăm în folosul comunitățior, devenind parte din soluție. Membrii JCI caută constant soluții mai bune, pentru a construi comunități mai bune, creând astfel un viitor mai bun.

Cetățeni activi autentic

Toți avem drepturi și responsabilități, precum și obiective comune. Prin intermediul cetățeniei active, membrii JCI pun în practică accepțiunea despre responsabilitatea socială, pentru a atinge aceste obiective și a aduce beneficii comunităților din lumea întreagă. Fondatorul JCI, Henry Giessenbier a fost un cetăţean activ autentic. El a făcut primii paşi în acestă direcţie şi a încurajat tinerii să se implice în comunitate încă din 1914, iar membrii JCI îi urmează exemplul de atunci și până în prezent.

Go Local = Impact Global

In JCI acțiunea este la nivel local, însă principiile și impactul sunt globale. Membrii înteleg că într-o societate globală, acțiunea lor locală are ecou pe tot globul. 5.000 organizații locale JCI se concentrează asupra problemelor și provocărilor din comunitățile lor, sunt unite de o mișcare globală, creând impact global.

Principiul « un an de leadership »

JCI oferă oportunități de leadership pentru membrii noi în fiecare an. Un an în care să strălucești. Un an în care să creezi impact pozitiv. Un an în care să conduci.

Devino Mebru JCI CLuj
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla et rhoncus lacus. Nullam tincidunt diam quis nisi tristique viverra. Maecenas maximus velit nulla, eu aliquam quam laoreet vel.

Misiunea, viziunea și valorile JCI
Dorim să fim cea mai importantă rețea globală de tineri cetățeni activi.

Viziunea JCI Romania

Dorim să fim cea mai importantă rețea națională de tineri cetățeni activi: lideri, antreprenori și profesioniști.

Misiunea JCI         

JCI este o platformă de oportunități de dezvoltare prin care tinerii dobândesc puterea de a crea schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc.

Sloganul JCI – Be Better!

Prin tot ceea ce fac, membrii JCI vor să transpună în practică sloganul JCI: Fii mai bun! Membrii JCI din întreaga lume caută soluții eficiente la problemele curente și nu ezită să acționeze pentru a crea un viitor mai bun pentru fiecare dintre noi. De asemenea, membrii JCI cred nu numai într-o lume mai bună, ci sunt convinși că stă în puterea lor să inițieze schimbări acolo unde acestea se impun.

Valorile JCI

  • Credința în Dumnezeu oferă sensul și scopul vieții umane;
  • Prietenia între oameni transcende suveranitatea națiunilor;
  • Dreptatea economică poate fi cel mai bine câștigată de oameni liberi prin libera inițiativă;
  • Guvernele sunt mai bine reprezentate de legi, decât de oameni;
  • Cea mai importantă comoară de pe Pământ se află în personalitatea umană;
  • Lucrul în folosul umanității este cea mai nobilă formă de a munci.