DESPRE JCI
JCI la nivel internaţional

La nivel internaţional JCI (Junior Chamber International) este cea mai mare organizaţie pentru tineri lideri şi antreprenori. Are 100 de ani de existenţă, prezentă în peste 6.000 de comunităţi locale din 120 ţări şi numără peste 200.000 de membri.

JCI a apărut în urmă cu 100 de ani în SUA ca un club de networking şi dans creat de tineri care îşi doreau să schimbe în bine comunitatea locală. Dimensiunea internaţională a venit după al doilea război mondial, când JCI a fost fondat la nivel mondial sub acest nume, cu o misiune umanistă şi de întelegere între culturi: “societăţi mai bune create de către lideri mai buni”. JCI are peste 200.000 de membri activi în peste 120 de ţări şi milioane de alumni care se implică în numeroase proiecte şi programe de dezvoltare.

JCI militează pentru implicarea tinerilor în viaţa economică, politică şi socială a comunităţii lor. Peste tot în lume, membrii JCI sunt tineri antreprenori, liber-profesionisti, decidenti la cel mai înalt nivel sau de nivel mediu cu funcţii administrative sau politice, manageri şi directori de departamente din companii, academie, jurnalişti – cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani.

Membrii seniori ai JCI sunt numiţi senatori, iar printre cei mai cunoscuţi sunt:

  • foștii președinti ai SUA: J.F. Kennedy, Gerald Ford, Richard Nixon, George Bush Sr., Bill Clinton;
  • fostul președinte al Republicii Franceze, Jacques Chirac
  • prim-ministrul Poloniei, Jan Bielecki
  • fostul Secretar General ONU, Kofi Annan;
  • fostul Prim-Ministru al Japoniei, Keizo Obuchi;
  • fostul Prim-Ministru al Japoniei, Taro Aso.
JCI România

JCI are peste 100 de ani de existență, iar în 2013 am sărbatorit 10 ani de la înfiinţarea JCI România.

Prima organizaţie cu numele JCI a fost înfiinţată la sfârşitul lui 2002 în Bucuresti, iar în 2003 JCI Bucuresti formează, alături de JCI Timişoara, JCI Constanţa şi JCI Braşov, iar federaţia JCI România primeşte afilierea la organizaţia mondială JCI.

În 2017, avem 10 organizații locale în România: JCI Brașov, JCI București, JCI Cluj, JCI Constanța, JCI Craiova, JCI Galați, JCI Iași, JCI Prahova, JCI Târgu-Mureș, JCI Timișoara și grupurile de initiativă JCI Bacău și JCI Suceava.