Deşi ştiam de JCI de ceva vreme şi admiram proiectele existente, n-am îndrăznit să particip la vreun eveniment, găsindu-mi mereu tot felul de pretexte. Păna într-o zi de februarie, când mi-am luat inima-n dinţi, şi am fugit de la muncă să prind evenimentul MEET JCI cu o dorinţă mare de a lua şi eu parte şi a încuraja schimbările faine pe care le promovează JCI.

După un interviu pe Skype, la început emoţionant apoi…chiar relaxant, am fost acceptată şi in câteva zile am început întâlnirile pe departamente şi pe proiecte, pentru a pune ţara la cale în 2017. Mă regăseam în toate proiectele câte puţin şi-mi doream să fac de toate pentru toţi, deşi nu cunoşteam pe nimeni. Însă, de aceea am mers, pentru a cunoaşte şi a face. ☺ Nu a fost o decizie uşoară aceea de a alege proiectul şi oamenii alături de care să fiu voluntar pentru bunul mers al unui proiect JCI. În cele din urmă, am ales să mă implic în proiectul în care simt că, pe lângă toate celelate care-şi propun să conducă la obiceiuri sănătoase şi atitudine proactivă in societate, are rolul de a crea legături între oameni, poate chiar de a lega prietenii frumoase. M-am gândit că startul unor colaborări între oameni curioşi, pasionaţi de lucruri comune începe de aici. E un start. E punctul din care porneşti spre a cunoaşte persoane pe care le admiri, de a-ţi face modele pe care să le urmăreşti şi de a te înconjura de oameni de la care ai ce învăţa.

Primii mei paşi in JCI se îndrepta către INNOVATE NETWORKINGProiectul mov colorat, cu logo-ul ca un cerc. Cerc al faptelor bune care ţi se întorc. Parcă e traducerea verbală a expresiei “What goes around, comes around”.

Nu m-aş fi gândit vreodată câtă muncă, dăriure şi pasiune se află in spatele unor evenimente JCI. Bineînţeles că toate astea se condimentează cu distracţie, glume şi voie bună de fiecare dată când ne vedem. De la alegerea temei, a locaţiei, a perioadei…până la transport, cazare pentru noul eveniment, toate sunt discutate de către toţi. Şi credeţi-mă când spun că nu e uşor să alegi o singură idee din multele expuse. Este chiar o provocare plăcută să ne decidem ce facem şi apoi chiar să punem osul la treabă, fiecare cu partea lui. Asta pentru că nu e nimic impus de nimeni, totul se bazează pe voluntariat, pe dorinţa fiecaruia de a se implica atât cât dorește, când şi cum poate.

Iniţial, şi noi ne-am gândit la o ieşire cu ATV-urile undeva la o cabană. Pentru că nu prea era sustenabilă ideea pentru un grup mai mare, ne-am reorientat. Şi ne-am reorientat grozav! Am ales un loc impresionant prin povestea ei şi prin mireasma care o înconjoară. Am ales ca următoarea întâlnire să se realizeze la Cerdacul cu Lavandă. Cum am ales această locaţie? Ei bine, e şi aici o mică poveste.  

JCI Cluj, organizaţie molipsitoare în idei geniale cu impact pozitiv în societate, a fost aleasă de către Tenaris Silcotub în urma unui concurs, pentru selecţia şi pregătirea unor echipe de tineri antreprenori în Zalău, oraşul meu natal. Tenaris Silcotub este cel mai mare producător din lume de conducte pentru forajul petrolier, aşadar, entuziasmată şi curioasă, n-aveam cum să ratez lansarea proiectului Start în afaceri iniţiat de colegii mei. Mare mi-a fost bucuria s-o regăsesc ca speaker la lansarea a proiectului, alături de cunoscutul bucătar, Mircea Groza, pe Simona Maricean, fondatoarea minunatului Cerdac cu Lavandă. O ştiam pe Simona deoarece cu câteva luni în urmă avusese deschiderea oficiala a Cerdacului cu Lavandă, iar eu participasem in calitate de mireasă la realizarea unei sesiuni foto. E o locaţie ca-n poveşti, incărcată de emoţie şi de mireasma liniştitoare a florilor de lavandă.

În acel moment, ascultându-i povestea, s-a aprins beculeţul şi mi-a venit ideea minunată de a-i propune Simonei găzduirea următorului nostru eveniment –  numit apoi Networking cu iz de lavandă. Colegii cu experienţă au luat legătura cu ea, au discutat despre această idee, iar ea încântata a zis DA imediat. Şi aşa a inceput prima mea implicare în JCI.

Au urmat întâlniri săptămânale, telefoane, team-buildinguri, toate făcute cu mare drag şi voioşie. Roadele muncii noastre le aşteptăm nerăbdători la evenimentul din 24 iunie. Cu siguranță va fi interesant să ne cunoaștem și să ne jucăm cu pensula, să realizăm produse din lavandă și să ne aventurăm pe dealurile Castrului Roman.

Au urmat întâlniri săptămânale, telefoane, team-buildinguri, toate făcute cu mare drag şi voioşie pentru pregătirea primului eventiment al proiectului Innovate Networking din acest an. Roadele muncii noastre le aşteptăm nerăbdători în 24 iunie. 

Vă aşteptăm şi pe voi să ne cunoaştem, să împărtăşim experienţe şi idei alături de antreprenori dornici să transmită cunoştinţele lor tuturor celor prezenţi.

Nu uitați să vă înscrieți!
Eu abia aștept!

Andreea Oneș