Colegul nostru, Florin Somodi, unul dintre cei mai activi și vechi membri ai organizației noastre, povestește într-un articol de pe blogul lui despre Start in Afaceri. Acesta este un proiect nou, marca JCI Cluj în parteneriat cu Tenaris Silcotub.

Află detalii despre această inițiativă direct de la Florin:

Florin Somodi“Astăzi vă scriu despre șansa minunată pe care TenarisSilcotub Zalău (una din cele mai mari uzine din România susținută de 40 de ani de prestigiu în domeniul producției de tevi pentru industria de petrol și gaze) a oferit-o JCI Cluj.

Este vorba de șansa de a propune un program de educație antreprenorială dedicat comunității locale din Zalău.

TenarisSilcotub, în baza politicilor de CSR prin care susține dezvoltarea socială și în special educația a decis anul acesta să acorde buget pentru un program de educație în antreprenoriat pentru 10-12 zalăuani curajoși indiferent de vârsta lor. JCI a convins cu propunerea avansată și a fost selectat să implementeze ediția pilot a Start în Afaceri.

O buna parte din cei care mă cunosc știu că sunt membru JCI Cluj (Junior Chamber International)  din 2011. Organizația reunește tineri antreprenori și specialiști în diverse domenii. Am petrecut mai bine de 6 ani de experiențe faine alături de oameni faini.  În afară de presedinția din 2014, proiectele JCI în care m-am implicat direct ca trainer și coach au fost cele de dezvoltare antreprenorială: Tineri Antreprenori de Succes (TAS), Entreprenorship in Human Resources (EHR), SALT (Susținem Antreprenori și Tineri lideri). Am avut șansa să lucrez în aceste programe cu peste 200 de antreprenori urmărindu-i cum cresc, cum evoluează.

Mă simt mândru ca-s jaycee datorită acestei forme de ‘’recunoaștere’’ a contribuției noastre pe zona de antreprenoriat, prin faptul că o mare firmă precum Tenaris a lansat invitația și provocarea ofertării unui program de dezvoltare comunitară prin antreprenoriat și mai apoi a și selectat JCI Cluj ca furnizor de formare.

Zece ani, proiecte si evenimente reusite maturizează o astfel de organizație (nesorosista!!!) până la nivelul de încredere a unui partener de talia TenarisSilcotub.

Alături de colegii mei, Sorin Buiac (projectEchipa Start in Afaceri si Participantii Serile JCI manager), Diana Tcaciuc (Communication & PR manager), Septimiu Ranta, Raluca Culda, Daniel Oltean, Iulia Holhos, (traineri si/sau responsabili recrutare grup tinta) am lansat Start în Afaceri la Zalău în 6 aprilie.

Am folosit drept pretext formatul Serile JCI, atât de cunoscut clujenilor. În acest format de eveniment deschis, antreprenori sau personalități care au reușit profesional le vorbesc celor interesați despre incercarile profesionale si antreprenoriat celor dornici a le cunoaște parcursul profesional și cele mai intense experiențe din carieră. Se crează un spațiu pentru un dialog liber și sincer urmat de o repriză de networking liber.

Am avut plăcerea să moderez evenimentul în care i-am avut ca invitați pe Simona Măricean – antreprenor in domeniul produselor artizanale pe baza de lavanda și pe Mircea Groza – cercetator si promotor al patrimoniului cultural si gastronomic transilvan.” Citeste continuarea… 

Florin Șomodi
Business Coach
Director Devoltare Centru-Nord JCI Romania
Președinte JCI Cluj 2014