Pentru al treilea an la rând, teambuildingul de vară JCI Cluj a fost la Dârja. Ne-am adunat, la început de septembrie, vreo 15 colegi și ne-am propus doar atât: să ne relaxăm, să ne distrăm și să petrecem timp împreună. Am făcut însă mult mai mult: ne-am sudat ca echipă, am descoperit ce fel de lideri și colegi suntem și ne-am implicat în comunitate. Totul într-un weekend în care lipsa semnalului mobil ne-a făcut să (re)descoperim micile plăceri ale unui weekend offline.

Am ajuns la Dârja, satul lui Iuliu Hațieganu, la prânz și, după ce am mâncat brânză cu ceapă și ne-am suflecat mânecile, am pornit pe ulițele satului. Sat în care colegul nostru Marius Bud ne primește cu drag în al său Dârja Hub. 😉

Pentru prima dată am experimentat un teambuilding în cimitir, unde am curățat locuri de care se pare că lumea a uitat de mult, am vopsit troița din sat și am curățat curtea școlii. Și după o zi intensă și-au făcut loc sarmalele pregătite de localnici, gulyasul gătit de noi și gogoșile ca le bunica acasă. Seara jocurile de leadership și audițiile muzicale în ritmul greierilor ne-au făcut să ne dorim, cândva, să revenim. Și chiar am spus, în glumă, că n-ar fi rău să transformăm Dârja în satul JCI. Oricum, o dată pe an se întâmplă asta…

Dincolo de activități și conectare, teambuildingul de vară a fost despre noi, cei care ne implicăm voluntar în proiecte și despre ce putem face atunci când ne punem mintea și brațele la lucru. La fel ca după fiecare teambuilding de până acum, îmi spun și acum “Abia-l aștept pe următorul!”

E al treilea an consecutiv când mergem la Dârja în teambuildingul de vară. În 2015 am reabilitat monumentul Marii Uniri din sat, în 2016 am organizat Târgu’ Vechi de la Dârja, iar acum am dat o mână de ajutor la curățarea curții școlii, a cimitirului (o parte din el) și a troiței din sat. Deja căutăm idei pentru la anul. : )

 

 

Corina Brândușan
PR Manager Fapte
Președinte JCI Cluj