JCI Cluj organizează în fiecare an 2 sesiuni de recrutare pentru noi membri. Echipa de resurse umane a JCI Cluj ia foarte în serios această responsabilitate-de a aduce în fiecare an oameni implicați, veseli și în armonie cu valorile echipei- de aceea există un proces clar stabilit de recrutare și selecție.

Primul pas pentru cei care doresc să se înscrie este să aplice online folosindu-se de un formular de aplicare. Apoi să trimită CV-ul la adresa de e-mail hr@jcicluj.ro cu titlul ’’Vreau să devin membru JCI Cluj’’. Urmează apoi interviul – o discuție relaxată și deschisă în cadrul căreia fiecare aplicant află povestea JCI Cluj, cum am început, ce fel de organizare avem și ce planuri de viitor ’’coacem’’. Totodată ne dorim să aflăm interesele, pasiunile celor care aplică și în special ce vor să aducă în JCI Cluj, cum vor să crească personal prin această implicare și cum îi putem ajuta.

Să fii membru JCI Cluj este mai mult decât o bifă într-un to do list că ești voluntar.

Înseamnă să îți sărbătorești ziua de naștere cu JCI Cluj, să mergi la proteste în echipă, să participi la evenimente națonale și internaționale împreună cu colegii și chiar să îți găsești partenerul de viață printre colegi. Însă cea mai importantă activitate este ca în fiecare an să duci mai departe moștenirea generațiilor anterioare, care au construit organizația și să o faci mai bine.

După ce ești selectat să te alături echipei JCI Cuj urmează două momente foarte importante: primul teambuilding al anului unde vei avea ocazia să cunoști o bună parte din marea echipă JCI și alegerea proiectelor/departamentelor în care te vei implica. Ele sunt la plural pentru că nu există o limită maximă de implicare (evident fiecare dintre noi are o limită personală de timp și resurse) însă avem o limită minimă. Fiecare membru JCI Cluj trebuie să se implice activ în cel puțin un proiect derulat în acest an și să susțină activitatea unuia dintre cele 5 departamente pe care le avem în structură.

Apoi începe adevărata provocare. Timp de 3 luni noii colegi JCI Cluj vor avea statutul de membru aspirant. Ceea ce presupune ca aceștia să se implice în activitățile și întâlnirile organizației, unde pot să aibă un cuvânt de spus în felul in care se desfășoara proiectele. La prima Adunare Generală JCI Cluj -un eveniment oficial – votăm membrii aspiranți care iși doresc să devină membrii full.

Calitatea de membru full, oferă, pe lângă dreptul de vot în cadrul adunărilor organizației, o mulțime de oportunități de participare la evenimente naționale și internaționale JCI, participarea la traininguri JCI organizate intern și o insignă JCI pentru a fi purtată cu mândrie.

Aceasta a fost parcursul tuturor colegilor JCI Cluj ale căror poze le găsești pe site-ul nostru. Și zâmbetul de pe fața lor când îți vor povesti despre JCI Cluj îți poate spune cum a fost această călătorie pentru ei.

Pregătit să faci parte din echipă? Vino să ne cunoști luni 27 februarie la Meet JCI și află ce pregătim! GO JCI!

Te așteptăm!

Raluca Culda
Vicepreședinte Resurse Umane