10 idei de lectură #JCIthoughts

Cartea e călăuzitorul tăcut care, dacă îi acorzi timp, îţi pune la dispoziţie un spaţiu nelimitat în care să îţi dezlănţui imaginaţia şi creativitatea, dar şi un refugiu în care îţi poţi găsi liniştea şi vindeca anxietăţile.  

Distribuie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De la tărâmurile fermecate din basmele fraţilor Grimm şi H.C. Andersen, la romantismul operelor lui Tolstoi şi mai târziu la realitatea atent analizată de marii filozofi, cartea e călăuzitorul tăcut care, dacă îi acorzi timp, îţi pune la dispoziţie un spaţiu nelimitat în care să îţi dezlănţui imaginaţia şi creativitatea, dar şi un refugiu în care îţi poţi găsi liniştea şi vindeca anxietăţile.

Pe 23 aprilie, de ziua ei, haideţi să îi acordăm mai multă atenţie. Poate chiar să dăm o fugă până la o librărie. În cazul în care nu sunteţi hotărâţi pe ce carte să puneţi mâna… venim noi cu 10 propuneri, de la 10 membri JCI.

Lectură placută! 😊

 

  1. . Atomic Habits de James Clear

Inspirându-se din cele mai noi descoperiri din biologie, psihologie și neuroștiințe, James Clear a conceput un ghid ușor de asimilat, cu ajutorul căruia obiceiurile bune devin inevitabile, iar cele rele, imposibile. (recomandată de Bianca Brotei)

  1. Secretele succesului de Dale Carnegie

Cartea ‘Secretele succesului: Cum să vă faceți prieteni și să deveniți influenți’ de Dale Carnegie este o colecție de povești reale și cu tâlc, despre cum să dezvolți relații durabile și să ajuți oamenii să își atingă potențialul.(recomandată de Feri Salamon)

  1. Arta negocierii de Chris Voss 

Arta negocierii prezintă detaliat strategiile de negociere care l-au ajutat pe Chris Voss, negociatorul șef FBI, să salveze vieți în situații extreme. De la confruntări între cele mai temute clanuri din Haiti, până la jafuri armate petrecute în inima New York-ului, toate încheiate cu succes datorită tehnicilor aplicate de acesta. Negociatorul de talie mondială Voss, îți arată cum să aplici aceste metode în viața de zi cu zi, la locul de muncă, în relația cu partenerul și în orice alt domeniu important pentru tine. (recomandată de Sorin Sucală)

  1. 21 de lectii pentru secolul XXI de Yuval Noah Harari 

Intr-o lume invadată de informaţii irelevante, claritatea înseamnă putere. Cenzura nu înseamnă blocarea fluxului de informaţii, ci mai curând asaltarea oamenilor cu dezinformări și lucruri care să le distragă atenţia. 21 de lecţii pentru secolul XXI face lumină în privinţa unora dintre cele mai presante chestiuni de pe agenda globală actuală. (recomandată de Răsvan Manea)

  1. Arta subtila a nepasarii de Mark Manson 

Susținându-și afirmațiile cu cercetări academice și anecdote bine plasate, Manson argumentează că, pentru a avea o viață mai bună trebuie să știm nu cum să transformăm lămâile în limonadă, ci cum să le tolerăm mai bine. El ne sfătuiește să ne cunoaștem limitele și să le acceptăm. Aceasta este adevărata sursă a puterii. După ce ne-am acceptat temerile, greșelile și incertitudinile, după ce încetăm să evităm adevărurile dureroase și începem să le înfruntăm, putem găsi curajul și încrederea pe care le căutăm cu disperare. (recomandată de Horia Neș/Iulia Popoviciu)

  1. Copilul invizibil de Gaspar Gyorgy 

Realitatea ne arată că trauma calatorește in timp, nu se oprește la o singură generație, iar procesarea experiențelor noastre negative este o dovadă de prețuire de sine și respect față de copiii, nepoții si strănepoții noștri. Pentru că ceea ce nu vindecăm noi sunt rani pe care le lăsăm moștenire urmașilor noștri. Cartea are un mesaj pentru fiecare cititor – acela de a îndrăzni să ne uitam la copilul interior, așa cum parinții noștri nu au știut sau nu au putut să o faca, într-o manieră ghidata de curiozitate, compasiune și acceptare umană neconditionată. (recomandată de Andreea Oneș)

  1. Eroul de Rhonda Byrne 

12 dintre cei mai de succes oameni din lume îţi împărtăşesc aici călătoria lor aparent imposibilă şi îţi demonstrează că fiecare om se naşte cu tot ceea ce îi este necesar pentru a-şi trăi cele mai îndrăzneţe vise, împlinindu-şi astfel menirea în această viaţă şi atingând starea de fericire durabilă în timp ce schimbă în bine întreaga lume. (recomandată de Ovidiu Lădar)

  1. Siddhartha de Hermann Hesse 

Siddhartha (publicat pentru prima dată în 1922) este un roman bazat pe viața timpurie a lui Buddha, inspirat de vizita autorului în India înainte de primul război mondial. Deranjat de contradicțiile dintre viața sa confortabilă și realitatea dură din jur, alege viața de rătăcitor. În cele din urmă, el înțelege integritatea vieții, experimentând sentimentul împlinirii și al înțelepciunii care vin cu ea. Siddhartha este considerată o operă clasică care se ocupă de sensul vieții. (recomandată de Andra Mocanu)

  1. Pacienta tacuta de Alex Michaelides

Pacienta tăcută este un thriller psihologic șocant despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soțului ei și despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act. (recomandată de Diana Hidan)

  1. Vanatorii de zmeie de Khaled Hosseini

O poveste despre prietenie și trădare, care își poartă cititorii prin Afganistanul ultimelor zile ale monarhiei și până la cele ale atrocităților prezentului. Schimbările de situație uimitoare fac din această carte memorabila atât o cronica politică, cat și o poveste emotionanță despre copilarie și maturizare. Intriga care pornește cu prietenia dintre Amir, fiul stăpânului, și Hassan, fiul servitorului, se dovedește firul director care unifică întregul roman.(recomandată de Andreea Florea)

 

*articol realizat de Claudia Nicoraș

Scroll to Top