Care este super-puterea ta? Hai să o descoperim împreună în JCI Cluj

Suntem convinși că ai o super-putere care poate contribui la generarea unor schimbări pozitive! Ce ai spune dacă am dezvolta-o împreună? În JCI Cluj punem la cale proiecte de impact, care să vină cu soluții creative la problemele pe care le întâmpinăm zi de zi în jurul nostru.

Distribuie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Cine suntem? În JCI Cluj ne unește dorința de implicare, formare continuă și ideea de a aduce schimbări pozitive în comunitate. Găsim soluții creative până și pentru cele mai dificile probleme.

 

De ce să faci voluntariat?

Suntem convinși că fiecare dintre noi are ceva de oferit. Mai mult decât atât, orice abilitate poate fi transformată într-o super-putere care să contribuie la generarea unor schimbări pozitive în comunitate.  Fiecare proiect în care te implici este o oportunitate de tip “win-win”: în timp ce oferi cunoștințe, abilități și energie, primști la schimb cele mai frumoase oportunități. Vei avea acces la o mulțime de resurse și evenimente naționale sau internaționale marca JCI și vei avea șansa de a evolua în fiecare proiect în care te implici. Să fii voluntar nu e doar cool, ci de un adevărat folos – pe plan personal și profesional deopotrivă.

 

De ce anume ai nevoie?

Suntem conviși că fiecare membru nou poate pune umărul pentru a construi împreună, cărămidă cu cărămidă, proiecte de impact. Pe scurt, în JCI ai nevoie doar de pasiune, determinare și dorința de a schimba lucrurile în bine. Este foarte importantă participarea activă: să fii pregătit să îți asumi responsabilități și să acționezi în consecință. Ce nu trebuie să lipsească? Iubirea pentru comunitatea din care faci parte și dorința sinceră de a contribui la dezvoltarea ei. Aici ai cadrul perfect pentru a testa cele mai inedite idei.

Ce putem face împreună? 

Atâta timp cât există dorință de implicare activă, răspunsul este simplu: orice. Până și cele mai îndrăznețe idei pot prinde contur într-o echipă harnică și determinată. Ai auzit de FoodWasteCombat, proiectul național care luptă împotriva risipei alimentare? A pornit din JCI Cluj și a ajuns să producă reale schimbări atât în comportamentul cetățenilor, cât și în industria alimentară! La acest nivel poate ajunge orice inițiativă. Anul acesta, de exemplu, ne-am propus să dezvoltăm ideile lansate anii trecuți.

➡️ ReClothing – își propune crearea unui cadru de conștientizare a unei probleme cu care societatea se confruntă – modul în care “consumăm” haine – și, în același timp, oferirea unor soluții pentru a o reduce. Organizăm târguri caritabile și evenimente în cadrul cărora donăm haine și avem în plan o campanie inedită de awareness.

➡️ Tech IT Out – aducem tehnologia mai aproape de copiii din medii devaforizate. Proiectul se orientează spre copiii cu posibilități financiare reduse și pentru școlile fără resurse, pentru a le oferi echipamentele IT atât de necesare pentru o educație de calitate.

➡️ Serile JCI – Evenimente organizate periodic in Cluj-Napoca, având ca invitati oameni de valoare din diferite arii de expertiză. Pe scurt, inspirăm comunitatea prin promovarea unor persoane care desfășoară activități care ne încântă.

➡️ TOYP – un proiect internațional ce are ca scop recunoașterea tinerilor (18 – 40 ani) care excelează în domeniile lor de activitate și care crează schimbări pozitive în comunitate. Ne mândrim cu trei clujeni între finaliștii clasamentului național Ten Outstanding Young Persons (TOYP) 2021.

➡️ Advocacy – o campanie derulată alături de Ancora Social, prin care am militat pentru ușurarea inserției pe piața muncii a persoanelor care provin din medii defavorizate

➡️ Tu Ce Respiri? – Ne pasă și de mediu înconjurător, astfel de-a lungul timpului am derulat mai multe inițiative în această direcție. În momentul de față lucrăm la reconfigurarea acestei inițiative, pentru a ajunge acolo unde e cea mai mare nevoie.

De asemenea, în planul nostru pe termen mediu se află și proiecte de business și networking, dar și unele de dezvoltare personală.

Fii și tu voluntar în JCI Cluj și ajută-ne să ajută!

Ce înseamnă JCI la nivel mondial? Peste 200.000 de tineri din 5.000 de orașe din întreaga lume, uniți de o singură misiune: aceea de a crea impact sustenabil.

Hai în JCI!

Dacă te-am pus pe gânduri și vrei să împarți cele mai frumoase oportunități alături de echipa JCI Cluj, te invităm să completezi următorul formular (CLICK AICI), până în data de 18 martie, pentru a te alătura organizației locale.

Scroll to Top