Bilanțul anului 2021 în JCI Cluj. Ce proiecte am derulat și care au fost rezultatele

2021 a fost un an plin de provocări, zâmbete și proiecte frumoase pe care am reușit să le implementăm în comunitate. Nu a fost ușor, însă împreună am reușit să găsim cele mai bune soluții pentru a contribui la acea schimbare pe care ne-o dorim cu toții.

Distribuie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Am fost ambițioși, motivați și perseverenți. Am atras noi voluntari harnici și dedicați, am visat, am schițat și am pus la cale proiecte inedite. Iar când tragem linie ne declarăm bucuroși și mulțumiți.

Ce proiecte am derulat în 2021?

Tech IT Out – După ce în 2020 am donat peste 100 de tablete unor copii aflați în nevoie, în 2021 ne-am îndreptat atenția către dotarea școlilor. Am reușit să inaugurăm primele 3 hub-uri tech în mediul rural (Băișoara, Chiuiești și Bonțida) și am dus echipamente IT în alte 4 școli din regiune.

ReClothing – Am început timid, în luna iulie, cu o primă ediție a unui târg prin care am dorit să demonstrăm că hainele merită o a doua șansă. Au urmat alte două ediții – în octombrie, respectiv decembrie. Comunitatea ne-a răspuns cu interes, iar numeroși designeri români ni s-au alăturat. Am strâns peste 3.000 de euro, bani care au fost investiți în alte proiecte educaționale și sociale ale asociației noastre. De asemenea, am donat peste 40 de saci cu haine unor persoane aflate în nevoie.

Serile JCI – Am desfășurat în 2021 și două ediții online ale evenimentului prin care ne propunem să inspirăm comunitatea. Cu invitații noștri speciali am discutat despre cărți și filme – două subiecte care cu siguranță stârnesc interes și am reușit să aducem în fața publicului povești ale unor oameni care prin activitățile pe care le fac reușesc să transforme locuri și să modeleze oameni.

TOYP -Ne-am implicat și în TOYP, un proiect internațional ce are ca scop recunoașterea tinerilor (18 – 40 ani) care excelează în domeniile lor de activitate și care crează schimbări pozitive în comunitate. Mai mult, ne mândrim cu trei clujeni între finaliștii clasamentului național Ten Outstanding Young Persons (TOYP) 2021. Și suntem cu atât mai bucuroși având în vedere că unul dintre ei, Cami Gui, a ajutat la dezvoltarea proiectelor JCI Cluj, fiind membru dedicat al organizației noastre în anii precedenți.

Campania de advocacy – Împreună cu Ancora Social derulăm o campanie de advocacy prin care milităm pentru integrarea mai facilă pe piața muncii a persoanelor din medii defavorizate. În 2021 proiectul a cuprins o serie de mese rotunde, în cadrul cărora firme și instituții au deschis un dialog pentru a găsi împreună modalitățile de a genera schimbări benefice.

Campanie de Crăciun – Ne-am transformat în ajutoarele lui Moș Crăciun și am pregătit peste 70 de pachete care au ajuns la tot atâția micuți din medii defavorizate – în sate sărace sau în centre de copii.

Am avut și alte acțiuni punctuale, unele alături de alte organizații clujene. Am gătit pentru persoanele fără adăpost la Masa Săracilor Cluj-Napoca, iar alături de World Vision România am participat la un eveniment dedicat mediului, în care am platat pomi alături de copiii unor școli din mediul rural.

Ne mândrim cu peste 60 de apariții media în 2021. Mulțumim pentru susținere presei, acelor oameni care au transmis mai departe poveștile JCI: ebsradio, TVR Cluj, TVR1, ProTV, Kanal D, Antena1, Antena3, Aleph News, agerpres.ro, news.ro, cluj24.ro, ziuadecj.ro, monitoruldecluj.ro, efainlacluj.ro, clujlife.ro, ilovecluj.ro, cluj.com, Făclia de Cluj, napocanews.ro, StiriMed, 

Sponsori și parteneri: Iulius Mall, Evozon, Pitech, Sykes, Decathlon, Farmec, Hotel Beyfin, Daisler Print House, Telenav Romania, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Ancora Social, Dubele Verzi, La Donna FashionLaura Ciobanu • a t e l i e r •, Isabela Teodor, velements, Livada cu rochii, Cascadawear, Rad Playground, Mimita, KoModa, Carmina Cimpoeru, ANA Clothing, Atelier de dor, Maia Ratiu,  Atelier Dare Design Bacau,

Ne puteți sprijini cu donații:
➡️prin Revolut sau BT Pay la ‪0723476830
➡️sau prin transfer în contul asociației JCI Active Citizens Cluj – RO04BTRLRONCRT0254378205 Banca Transilvania

Scroll to Top