Retrospectiva anului 2022: Bucurii, momente speciale și proiecte de succes

Ne-am ținut și în #2022 de lucruri faine și am reușit să derulăm proiecte de succes. Iar aici e doar o mică parte a anului ce tocmai se încheie. Am învățat, ne-am distrat și am construit. Împreună!

Distribuie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
 
Ce am realizat în 2022?
 
3 ediții ReClothing. Am reușit să desfășurăm 3 târguri de haine, găzduiți de prietenii de la Iulius Mall. Am strâns aproape 2 tone de articole vestimentare doar în 2022 și am reușit să dăm o nouă viață miilor de piese de îmbrăcăminte. Am pus la punct planul unei campanii de awareness și am legat colaborări cu brand-uri și creatori de conținut. A fost un an special și dată fiind colecția de tricouri marca JCI pe care am reușit să o lansăm: #SustainabilityGangster & #SustainabilityFairy. Iar partea și mai frumoasă e că am reușit să transformăm fondurile strânse în fapte bune, banii strânși din vânzări fiind redirecționați în proiectele caritabile JCI Cluj.
 
1 târg dedicat comunităților defavorizate – Am început anul cu un eveniment prin care am venit în sprijinul celor greu încercați: am organizat un eveniment în cadrul cărora am dăruit sute de articole vestimentare unor persoane cu posibilități materiale reduse. Am vrut să facem acest eveniment sub forma unui târg, pentru a le da beneficiarilor șansa de a alege direct de pe umeraș exact acele articole care sunt pe placul lor și de a avea bucuria de a se simți precum într-un magazin plin cu bunătăți.
 
4 ediții ale Serilor JCI. Am abordat teme legate de psihologie și voluntariat cu psihologul Cristina Varo, ne-am îndreptat atenția spre culisele marilor festivaluri alături de reprezentanți ai TIFF, Electric Castle și Jazz in the Park, am făcut pași în direcția de business cu Smaranda Ignat și am descoperit ingredientele unor proiecte de succes realizate pentru comunitate alături de Andi Daiszler.
 
JCI for Ukraine – am derulat mai multe inițiative pentru a veni în sprijinul refugiaților ucraineni imediat după începerea războiului. Am așteptat refugiații în gară cu pachete de 8 martie, am organizat o petrecere de Paște pentru copii, am donat echipamente IT pentru punctele JCI din vamă și am trimis saci cu haine pentru a veni în sprijinul celor rămași totuși în țara vecină.
 
HUB educațional dedicat copiilor ucraineni – Copiii ucraineni refugiați în Cluj-Napoca au acum la dispoziție un spațiu educațional în care pot face lecții și activități, pot citi sau se pot juca. Hub-ul a fost amenajat de organizația JCI Cluj și e menit să îi ajute pe cei mici în dezvoltarea de noi abilități și pentru a le face mai ușoară integrarea în comunitate. Un loc plin de culoare îi așteaptă pentru a-i face, măcar preț de câteva ore, să uite de griji și să pătrundă într-o lume a veseliei.
 
Dotarea Centrului de Zi și de Noapte din Turda cu echipamente IT. Am reușit să ducem echipamente IT pentru a veni în sprijinul copiilor care locuiesc în centrul din Turda și pentru a le oferi acestora acces la tehnologie, cu beneficii pentru dezvoltarea de noi abilități de către aceștia.
 

Cursuri pentru membri și comunitate – JCI e locul în care devenim mai buni în ceea ce facem, e locul în care găsim resurse nelimitate și locul care ne oferă șansa de a crește la fiecare pas. Pe parcursul anului 2022 am reușit să inițiem mai multe training-uri de project management, dezvoltare și motivare.

 
Am trecut granițele și am colaborat cu membrii altor locale JCI. În 2022 am reușit să reluăm parteneriatul de succes desfășurat cu cei din JCI Basel și chiar i-am implicat în dezvoltarea proiectelor locale. Ba mai mult, 8 membri JCI Cluj au vizitat organizația elvețiană în luna august. 
 

 Campania de Crăciun – ne-am transformat în ajutoarele lui Moș Crăciun. L-am luat de braț pe simpaticul bătrânel și am pornit, încărcați de daruri, să facem fericiți peste 60 de copii care provin din medii defavorizate. Am ajuns la grădinița care aparține de Școala Poiana Turda, unde cei mici ne-au așteptat cuminți și atenți. Iar bucuria a fost de ambele părți – și pentru copii, și pentru voluntarii implicați în acțiune.

 
✨ 4 premii la nivel național – JCI Cluj a reușit să obțină 4 premii la Conferința Națională: Most Oustanding Local Organization, Most Outstanding Local President (Ioana Pirlea), Best Best Local Business and Entrepreneurship Program cu proiectul ReClothing
și Best Collaboration pentru proiectul desfășurat alături de JCI Basel.
 

Nu a fost întotdeauna ușor, însă am reușit să depășim orice obstacol. Să învățăm, să ne ambiționăm și să reușim. Iar super-puterile fiecărui voluntar JCI Cluj au făcut posibile aceste reușite. 🤩 Le suntem recunoscători pentru asta!

 
“A fost un an plin cu provocări, dar și cu multe momente frumoase. Am fost mai buni împreună și asta am demonstrat-o cu fiecare acțiune încheiată cu succes. Am avut parte de clipe în care am râs cu lacrimi, dar și de momente de cumpănă. Am crescut. Am trăit cu intensitate fiecare experiență. Și ne-am bucurat împreună de tot ceea ce a adus călătoria din acest an. Voluntariatul vine la pachet cu experiențe pe care nu le găsești în niciun alt loc și mă bucur să am privilegiul de a face parte dintr-o comunitate de oameni care își doresc cu atâta ardoare să fie mai buni și să facă bine în jurul lor!”, spune Ioana Pirlea, președintele JCI Cluj 2022.
 
Le mulțumim și sponsorilor și partenerilor care ne-au fost alături: Iulius Mall Cluj-Napoca, Farmec, Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj – Filiala Zorilor, Consiliul Judetean Cluj, Univers T, Hotel Beyfin, Yves Rocher Romania, Florăria Magnolia, La Donna Fashion, Marty Restaurants, PMA Invest, Wonderland Cluj Resort, MB Dental Junior, Royal Rangers Romania Outpost 1 (Cluj-Napoca), Association #dosomethingfornothing, Gloria Jean’s Coffees Cluj-Napoca, CoachConnect, SiliconForest, EC Garden, Iconic Garden, BBM Cluj, Electric Castle, TIFF, Jazz in the Park, JCI Romania, JCI Basel, JCI Târgu Mureş (Hermina Man), Psihologii Ioana Alina și Dana Revnic, Zoltan Veres, Cristian Moldovan, Blandiana- Consultant de Stil, mihacirlugea, Andi Daiszler, Smaranda Ignat, Cristina Varo, TVR Cluj, Cluj24.ro.
 
✨ Am demonstrat, pentru încă un an la rând, că împreună suntem mai buni. 🤩 #TogetherWeAreBetter
Scroll to Top