Am inaugurat primul hub pentru copii #TechItOut

Am inaugurat, tocmai de Ziua Copilului, primul tech hub marca JCI Cluj, la Școala Gimnazială “Mircea Luca” din Băișoara. Laboratorul de acolo a fost dotat cu 18 PC-uri echipate complet, dar și cu ochelari de realitate virtuală.

Distribuie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Am inaugurat, tocmai de Ziua Copilului, primul tech hub marca JCI Cluj, la Școala Gimnazială “Mircea Luca” din Băișoara. Laboratorul de acolo a fost dotat cu 18 PC-uri echipate complet, dar și cu ochelari de realitate virtuală. De asemenea, în sală a fost amenajat un colț dedicat lecturii, iar întreaga atmosferă a fost înveselită cu ajutorul decorațiunilor speciale pe care le-am pregătit.

A fost pus în practică un vis al nostru de a avea un cabinet info și pentru învățământul primar. Sunt convinsă că activitățile pe care le vor organiza în acest cabinet vor fi de folos copiilor, iar a pune bazele de la început e o șansă spre o educație de calitate în viitor”, a declarat Lucreția Presecan, director al școlii din Băișoara.

Întreaga comunitate ne-a fost alături și astfel am reușit, împreună, să obținem echipamentele și fondurile necesare pentru această investiție.

Ne bucurăm că am reușit, cu ajutorul întregii comunități, să amenajăm acest hub pentru copii. Elevii pot testa aici diferite tehnologii utile în procesul educativ, dar la care nu au avut acces până acum. A fost o adevărată provocare să punem totul la punct în numai trei săptămâni, însă bucuria pe care am văzut-o în ochii copiilor a făcut să merite întregul efort și ne va alimenta cu energie pentru a continua acest proiect și în alte școli ”, a precizat Izabella Szakacs, proiect manager Tech It Out.

Astfel, campania de colectare de device-uri (PC-uri, laptop-uri, tablete) și strângerea de fonduri continuă pentru a putea ajunge și în alte școli din județul Cluj cu alte echipamente, unele chiar inedite, precum imprimante 3D. De asemenea, vrem să rămânem aproape de aceste școli prin organizarea de workshop-uri tematice pentru copii, în viitorul an școlar.

Cum te poți implica? Donează:

➡️prin Revolut sau BT Pay la ‪0723476830
➡️sau prin transfer în contul asociației JCI Active Citizens Cluj – RO04BTRLRONCRT0254378205 Banca Transilvania
➡️ pentru device-uri, te rugăm să ne lași un mesaj privat pe Facebook sau la adresa office@jcicluj.ro

Inițiativa e o continuare a proiectului Tech It Out, în cadrul căruia în ultimul an am reușit să distribuim peste 100 de echipamente IT unor elevi din comunități defavorizate.

Iată cum a fost la inaugurarea primului laborator:

Mulțumim partenerilor care ne-au fost până acum aproape în acest demers: Sykes Romania, Daisler Print House, Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Partener media: EBS Radio

Scroll to Top