#JCIteam – Experiența de voluntar: “implicare, echipă, proiecte de suflet”

Fiecare proiect are în spate o echipă harnică, puternică și entuziasmată, pregătită să facă față fiecărei provocări și care are grijă ca până și cele mai mici detalii să fie puse la punct. Oameni care își dedică timpul și energia pentru a face o schimbare pozitivă în comunitate. La fel au făcut și membrii JCI Cluj implicați în proiectul Tech It Out.

Distribuie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Voluntarii și-au dedicat timpul, resursele și energia pentru a aduce tehnologia mai apoape de copiii de la sate. Au contactat firme, au încheiat parteneriate, ba chiar au aranjat cu mâna lor sala de clasă ce a fost tranformată într-un hub tech, la școala din Băișoara. Totul a fost cu atât mai intens cu cât întregului proiecta fost “clădit” în numai 3 săptămâni. Au fost zile intense, care au venit cu multe lecții și cu și mai multe bucurii. Iar rolul de voluntar e unul cu normă întreagă. Haideți să descoperim, împreună, ce a însemnat experiența pentru câțiva dintre membrii echipei:

Izabella Szakacs: “Voluntariatul în acest proiect m-a învățat să fiu mai empatică, să înțeleg mai bine nevoile oamenilor din mediile defavorizate, să mă bucur de bucuriile simple ale copiilor și m-a motivat să contribui cu drag la educația generației tinere. Tech It Out! înseamnă implicare, înseamnă echipă, înseamnă proiect de suflet! Ca project manager, am învatat sa coordonez mai bine o echipă, să motivez colegii, să structurez mai bine task-urile și să fiu un teamleader mai bun și mai motivat.”

Ancuța Ciolan: “Când am aflat de proiectul #Tech It Out, am zis că mă implic fără să stau pe gânduri. Și că o să fac ceva, ce pot, să îmbunătățesc viața copiilor care învață în școli de la țară mai puțin dotate. Eu am făcut primii ani de școală la țară și stiu cum se simt copiii care, deși ar trebui să fie egali cu cei din orașe, în realitate sunt vitregiți. Iar “sistemul” mereu nu are bani pentru ei. Dar mă bucur că am reușit să ne mobilizăm. Împreună cu toți colegii mei, ne-am pus la bătaie cunoștințele, relațiile, timpul și voința și am făcut o mare bucurie copiilor din Băișoara. Abia aștept să mergem în următoarea școală și să demarăm un nou hub educațional”.

Ioana Pîrlea: “Provocările au fost la fiecare pas în acest proiect ambițios, însă rezultatul ne-a demonstrat că fiecare efort a meritat. La fel și lecțiile pe care le-am învățat din această experiență: lecții despre echipă, perseverență, implicare și recunoștință. Voluntariatul te învață să vezi lucrurile dintr-o perspectivă nouă și, în plus, îți aduce multe zâmbete. Ne încărcăm cu energie ori de câte ori vedem că am reușit să producem reale schimbări în comunitate.”

Roxana Buta: “Am ales să mă implic în acest proiect deoarece rezonez cu ideea că toți copiii, indiferent de mediul din care provin, trebuie să aibă șanse egale la o educație de calitate. Am participat la ședințele de lucru și inclusiv la inaugurarea hub-ului. Am contactat companii pentru a obține donații de echipamente, am centralizat donațiile în bani și am pus umărul la inițiativele colegilor pentru că totul să iasă cât mai bine. Și chiar dacă a fi voluntar necesită adesea timp și dedicare, rezultatele finale îmi oferă satisfacția că punem o cărămidă la construcția unui viitor mai bun.”

Alexandra Pop: „A fost o experiență deosebită, în primul rând din perspectiva faptului că am reușit sa îndemnăm copiii spre învățătură și să le ușurăm munca. Am decis să fac parte din acest proiect datorită importanței pe care o are educația noii generații pentru viitorul tuturor. Tocmai această contribuție la educatia copiilor care își doresc să învețe și recunoștința lor a fost și recompensa noastră”.

Carmen Petrovici: „M-am implicat ca și voluntar de la partea de contactat companii pentru a aduna materiale și fonduri, până la amenajarea clasei pentru copii. A fost un eveniment foarte bine organizat și sper ca în viitor să reușim să acoperim toate școlile care au nevoie de tehnologie. Mi-a plăcut foarte mult și vreau să continuăm acest proiect și în viitor”.

Feri Salamon: „Mi-a plăcut să mă implic în Tech It Out pentru că eu chiar cred în nevoia de tehnologizare pentru toată lumea, dar mai ales pentru copiii de la țară. Prin demersurile noastre am reușit să acoperim atât nevoia companiilor de a face ceva cu echipamente, cât și a școlii de se tehnologiza”.

JCI Cluj are în prezent peste 45 de membri care vor să devină mai buni în domeniul lor și în leadership, dar și să se implice în comunitate și să producă schimbări pozitive în jurul lor. La nivel internaţional, JCI (Junior Chamber International) este cea mai mare organizaţie pentru tineri lideri şi antreprenori. Are 100 de ani de existenţă, este prezentă în peste 6.000 de comunităţi locale din 120 ţări şi numără peste 200.000 de membri.
Fiecare proiect este o oportunitate de tip “win-win”: voluntarii au ocazia dea oferi comunității o mică parte din cunoștințele și din abilitățile pe care le au și primesc la schimb șansa de a crește și a evolua cu fiecare pas.

Scroll to Top