JCI te ajută să (te) schimbi! Fii și tu voluntar!

Distribuie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Vrei să te implici în comunitatea clujeană și nu știi exact cum sau de unde să pornești? Hai alături de noi! Fii și tu voluntar în JCI!

Cine suntem? Ne unește dorința de implicare, formare continuă și ideea de a aduce schimbări pozitive în comunitate. Vrem să venim cu idei creative și eficiente de fiecare dată când identificăm o necesitate în jurul nostru.

De ce să faci voluntariat?

Ai câteva zeci de motive… Fie că ai mai avut ori nu experiență cu acțiuni de acest fel, cu siguranță ai ceva de învățat și ceva de oferit. Poți face un prim pas spre schimbarea pe care ne-o dorim cu toții, dar la care puțini lucrăm pentru a o produce.

Fiecare proiect în care te implici este o oportunitate de tip “win-win”: ai ocazia de a oferi comunității o mică parte din cunoștințele și din abilitățile pe care le ai, dar și din energia ta. Ce primești la schimb? Șansa de a crește și a evolua cu fiecare pas. De asemenea, ai acces la o mulțime de resurse și evenimente marca JCI (la nivel local, național și internațional). Voluntariatul te ajută atât în dezvoltarea personală și în carieră, dar te îmbogătește și dintr-o perspectivă socială. Îți oferă șansa de a cunoaște oameni care rezonează cu valorile tale și de a lega prietenii pe viață.

De ce anume ai nevoie?

Să îți dorești să aduci o schimbare în bine, oricât ar fi ea de mică. Cea mai importantă este participarea activă. Să fii pregătit să îți asumi responsabilități și să acționezi în consecință. Să iubești comunitatea din care faci parte și să îți dorești, în mod real, să contribui la dezvoltarea ei. Să cauți soluții, în loc să analizezi numai problemele din jur. Să îți dorești să evoluezi. În JCI acțiunea este la nivel local, însă principiile și impactul sunt globale. Ne-ar plăcea să fii aliniat valorilor în care noi credem – curaj, adaptabilitate, generozitate, inițiativă.

Ce putem face împreună?

Ne place să credem că nu există vreo limită și că atâta vreme cât există dorință de implicare activă, orice proiect poate prinde contur. Ai auzit de FoodWasteCombat, proiectul național care luptă împotriva risipei alimentare? A pornit din JCI Cluj și a ajuns să producă reale schimbări atât în comportamentul cetățenilor, cât și în industria alimentară! La acest nivel poate ajunge orice inițiativă. Anul acesta, de exemplu, ne-am propus ca un număr cât mai mare de elevi din județul Cluj să aibă acces la un device electronic. De asemenea, vrem să plantăm 1.000 de arbori în oraș, pentru un mediu mai sănătos și mai prietenos. Fii și tu voluntar în JCI Cluj și ajută-ne să ajută!

Ce înseamnă JCI la nivel mondial? Peste 200.000 de tineri din 5.000 de orașe din întreaga lume, uniți de o singură misiune: aceea de a crea impact sustenabil. 

Hai în JCI!

Dacă te-am pus pe gânduri și vrei să împarți cele mai frumoase oportunități alături de echipa JCI Cluj, te invităm să completezi următorul formular (CLICK AICI), până în data de 18 martie, pentru a te alătura organizației locale. Te așteptăm cu mult chef de lucru, entuziasm și o tolbă plină cu idei faine! Fii și tu voluntar în JCI Cluj!

Scroll to Top