#ReClothing – proiectul prin care te invităm să dai o nouă “viață” hainelor tale

Dăm startul unei noi inițiative JCI. ReClothing își propune crearea unui cadru de conștientizare a unei probleme cu care societatea se confruntă – modul în care “consumăm” haine - și, în același timp, oferirea unor soluții pentru a o reduce.

Distribuie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Pe scurt, te invităm să dai o “nouă viață” hainelor tale!

Industria textilă este una dintre cele mai poluante industrii: folosește cantități enorme de produse natural, în timp ce generează emisii de carbon care amplifică schimbările climatice. Anual, în lume se produc circa 150 de miliarde de articole de îmbrăcăminte. Domeniul se situează pe locul al doilea în topul celor mai mari poluatori din lume. Însă 95% din deșeurile textile ar putea fi refolosite, repurtate sau reciclate.

Ce mai spun statisticile…?

  • Este nevoie de 800 de litri de apă pentru a produce un singur tricou.
  • Producția unei tone de haine consumă de 10 ori mai multă energie decât producerea unei tone de oțel sau de sticlă.

Care este comportamentul cumpărătorilor?

  • O persoană cu venituri medii cumpără cu până la 60% mai multe articole de îmbrăcăminte față de acum 15 ani? Mai mult, în perioada respectivă hainele erau păstrate pentru o perioadă de timp de două ori mai lungă decât în prezent.
  • Europenii consumă aproape 26 kg de textile și aruncă în jur de 11 kg de textile în fiecare an.

Ei bine, toate aceste statistici ne indică faptul că este absolut necesară o schimbare. Pe noi ne unește dorința de implicare, formare continuă și ideea de a aduce schimbări pozitive în comunitate și vrem să venim cu idei creative și eficiente de fiecare dată când identificăm o necesitate în jurul nostru. Inițiativa ReClothing include o campanie de awareness, acțiuni de colectare haine (care ulterior sunt donate către comunitățile cu posibilități materiale reduse sau sunt reciclate), dar și evenimente punctuale precum târguri.

***

Punct de colectare haine:

Gorunn (lână Hotel Beyfin), strada Avram Iancu nr.3, Cluj-Napoca

De asemenea, ne puteți contacta printr-un mesaj pe pagina noastră de Facebook pentru a prelua sacii cu haine.

Scroll to Top