Tech it Out! – inițiativa de a le oferi copiilor acces la o educație tehnologizată

Distribuie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

În ciuda tuturor greutăților și a piedicilor pe care aceste ultime luni ni le-au adus în cale, privind în urmă putem din fericire să punem pe hârtie și câteva lecții valoroase pe care le-am deprins în această perioadă. Printre aceste lecții, am reușit și să ne îndreptăm atenția spre cei mai puțin norocoși în aceste vremuri de grea încercare și astfel, s-a născut proiectul Masă pentru Medici care a reușit să ofere timp de 3 luni mese calde personalului medical aflat la datorie în lupta împotriva COVID-19, dar și inițiativa Tech It Out! ce se orientează spre copiii cu posibilități financiare reduse pentru a le oferi echipamentele IT atât de necesare educației lor.

 

1 iunie – prima acțiune la Asociația Căsuța Bucuriei

 

 

Cu emoții, dar și cu echipamentele necesare de care am făcut rost într-un timp record (aprox. 3 zile), ne-am întâlnit cu micuții beneficiari de la Căsuța Bucuriei chiar de 1 iunie – Ziua Internațională a Copiilor. Am reușit astfel, să le oferim 7 tablete noi, precum și 3 echipamente IT pe care le-am primit în urma donațiilor.

Într-un nou normal în care ne-am regăsit, purtând cu toții măști faciale pentru a ne proteja, nu am putut totuși să nu observăm entuziasmul și nerăbdarea copiilor de a încerca echipamentele ce acum deveniseră ale lor. Nu a durat mult nici până când au început să pregătească toate setările necesare pentru a le folosi, dornici să și le personalizeze pe placul lor. În sfârșit nu mai trebuiau să împartă între ei cele 2 laptopuri care și așa erau împrumutate pentru cursurile și temele din online.

 

 

Lucrul cel mai valoros din toată experiența a fost recunoștința autentică pe care copilașii nu au ezitat să ne-o arate, fapt ce încununează întreg efortul nostru și ce ne oferă energia necesară pentru a continua să contribuim la o schimbare pozitivă.

 

https://www.facebook.com/tvrcluj/videos/574751366516330/

 

Luna iunie, luna copiilor

 

Dar, cum nu ne puteam opri aici, am transformat Ziua Copilului în Luna Copiilor, iar pentru asta obiectivele noastre sunt și mai mărețe. În luna iunie, alături de Organizația Creștină Ecce Homo, 50 de echipamente vor ajunge la copii nevoiași din satele Feiurd și Satu Lung, județul Cluj.

Colegul nostru, Sorin Sucală a povestit la și la EBS Radio mai multe despre cum s-a născut această idee și despre planurile noastre de viitor.

Proiectul nu se oprește aici, echipa Tech It Out! are în vedere și o acțiune pe termen mediu și lung. Tech It Out! își propune să găsească soluții și pentru conexiunea precară la internet în zonele rurale, respectiv lipsa mentoratului în ceea ce privește școala online și abilitățile digitale.

Alătură-te și tu inițiativei noastre și sprijină proiectul prin donații:

 – sume în RON prin:

✅ transfer bancar în contul asociației JCI Active Citizens Cluj RO04BTRLRONCRT0254378205, Banca Transilvania

✅ Revolut sau BT Pay la ‪0742532621

✅ specifică #ImpreunaPentruEducatie în detaliile donației

– laptop-uri și/sau tablete prin:

✅ formularul de pe site-ul nostru https://techitout.ro/

#TechItOut #ImpreunaPentruEducatie #JCICluj #JCI #BeBetter

 

În JCI Cluj ne dorim să dezvoltăm proiecte sustenabile și de impact pentru comunitate și credem cu tărie că educația stă la baza a tot ceea ce înseamnă progres, îmbunătățire, dezvoltare, pace, din toate punctele de vedere – social, economic, cultural, tehnologic, politic, și indiferent de comunitatea, țara sau cultura din care facem parte. Tech It Out! se pliază pe unul din cele 17 Obiective de Dezvoltare Sustenabilă adoptate de ONU și anume Obiectivul nr. 4 – Educația de calitate: asigurarea educației incluzive, echitabile și de calitate, și promovarea oportunităților de învățare continuă pentru toți. În contextul în care ”32% dintre copiii înscriși în învățământul preuniversitar din România nu au acces individual la un dispozitiv dedicat funcțional (ex. laptop, tabletă, desktop) pentru școala online.” (Conform unui studiu desfășurat de IRES) nevoia de a realiza un astfel de proiect a apărut natural, pentru a le putea oferi sprijin atât copiilor, cât și părinților ce nu dispun de resursele financiare necesare. 

Scroll to Top