Techsylvania 2019 – Experience Tomorrow

Distribuie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Techsylvania aduce în premieră în România oameni-cheie din companii precum Nike, BBC, Go-Jek şi Softbank Vision Fund, SpaceX.

Mai sunt câteva zile până la unul dintre cele mai așteptate evenimente din domeniul tehnologiei din România și implicit din Europa de Est. Anul acesta Techsylvania aduce pe scena clujeană peste 50 de speakeri internaționali, oameni din companii precum Nike, BBC, Databricks, Doctor on Demand, Go-Jek, Grab, Softbank Vision Fund sau SpaceX. Evenimentul este structurat în prezentări în cadrul conferinței, workshop-uri, sesiuni Q&A, o competiţie dedicată start-up-urilor și evenimente satelit.

Cei 3.000 de participanți, ingineri, fondatori, investitori, CEOs din domeniul IT și bancar, dar și antreprenori, vor avea parte de 40 de ore de conținut de calitate oferit de speakeri internaționali precum Peter Yared, fondatorul a șase companii achiziționate de giganți precum Sun sau Oracle; Matt Michelsen, fondator, dar și consultant pentru brand-uri precum Lady Gaga, Nike, Cirque Du Soleil, YouTube; John Biggs, autor al celei mai citite cărți despre blogging, dar și redactor al Techcrunch și experți tehnici de la companii precum BBC, Ambrosus, Packboard, InCountry. De neratat sunt și cele două companii vedetă din Asia de Sud-Est, Grab și Go-Jek care rivalizează pe piața de ride-sharing din Singapore. Ambele companii au fost evaluate la peste 10 miliarde de dolari.

Techsylvania a adus în România, în cadrul celor cinci edițîi, peste 100 de investitori, iar anul acesta nu este o excepție. Fondul de investiți vedetă în USA, Softbank Vision Fund – un fond care deține 100 de miliarde de dolari în administrare – ajunge în 2019 la Cluj-Napoca fiind reprezentat de Sakshi Chhabra Mittal, vice președintele fondului.

 

Printre cei mai așteptați invitați ai ediției din acest an sunt co-fondatorul SpaceX și creatorul celebrului brand Angry Birds.

Tom Mueller este co-fondatorul SpaceX, compania aerospațială americană care revoluționează construcția de rachete și explorarea spațiului. Compania este cunoscută prin prisma lui Elon Musk. Omul din umbra miliardarului este cel care va ridica de pe pământ rachetele pe care Elon Musk le va trimite în spațiu. Alături de el, pe scena evenimentului va urca și Peter Vesterbacka, creatorul celebrului brand Angry Birds. Revista Time Magazine l-a desemnat pe Vesterbacka în anul 2011 unul din cei mai influenţi 100 de oameni din lume iar în 2019 Politico Europe l-a inclus în lista oamenilor care vor schimba lumea.

 

Startup Avalanche – o competiție provocatoare al cărui Mare Premiu este o investiție de 100.000 de euro

În premieră la Techsylvania, pe modelul CES și Techcrunch Disrupt, vor fi amenajate 20 de spații dedicate startup-urilor la nivel naţional și internațional. Pe 10 iunie, în paralel cu conferința, va avea loc ediția cu numărul patru a Startup Avalanche, competiția internațională dedicată startup-urilor din toată lumea, organizată în parteneriat cu Risky Business. Echipele vor avea șansa să își prezinte proiectul în fața investitorilor. În doar trei ediții, peste 750 de startup-uri au aplicat în cadrul Startup Avalanche pentru a fi prezente la Techsylvania, iar 48 de proiecte din 20 de țări au fost selectate pentru semifinale. Dintre acestea, unul a fost cumpărat – Ebriza, 28 au avut parte de investiții majore, iar alte 17 au încheiat noi parteneriate. Astfel, 1 din 5 startup-uri prezente la Startup Avalanche a obținut o finanțare în urma participării.

 

30 de evenimente satelit și 10 workshop-uri

În cadrul Techsylvania sunt organizate și evenimente satelit. Acestea vor depăși limitele sediului central, Sala Polivalentă – BT Arena, și îi vor provoca pe cei mai curioși dintre participanți să își dezvolte abilitățile de design, să descopere cum realitatea virtuală schimbă domeniul medical sau cum pot câteva sesiuni de cățărare să îi ajute la dezvoltarea personală. Nu mai puțin de 30 de astfel de evenimente sunt organizate în cele patru zile ale Techsylvania. Ele vor fi disponibile din primele ore ale diminețîi pâna după terminarea programului oficial la ora 18:00. Un eveniment prin satelit este conceput pentru a fi o experiență unică organizată ca întâlnire, atelier, brunch, eveniment de networking sau ceva complet diferit. Participanții se pot înscrie gratuit la cât mai multe evenimente satelit pentru o experiență unică.

 

Techsylvania este cea mai mare platformă de creștere prin tehnologie din România și unul dintre cele mai semnificative evenimente de tehnologie din Europa de Est. Specialiști din întreaga lume dezbat idei revoluționare, într-un spațiu care facilitează interacțiuni valoroase între companii mari din România, antreprenori, startup-uri și fonduri de investiții.

Scroll to Top